Lening-Hypotheek-Info: onafhankelijke informatie

Links

BKR Registratie

BKR staat voor Bureau Krediet Registratie en is gevestigd in Tiel. De organisatie wordt daarom vaak aangeduid met BKR Tiel.

Wat doet het BKR

Het BKR houdt bij welke kredieten zoals leningen mensen in Nederland hebben uitstaan en geeft deze informatie door aan aangesloten bedrijven. Niet alleen leningen worden bij het BKR te Tiel bijgehouden maar ook GSM abonementen die mensen op hun naam hebben staan.

Wat is het doel

Het doel van BKR is ondernemers en kredietverstrekkers informatie te verschaffen over eventuele schulden die een persoon heeft waardoor de kredietverstrekker of andere ondernemer beter kan beslissen of het verstandig is de persoon een nieuwe lening of GSM abonement te geven.

Wat is bekend bij een BKR Registratie

Het BKR heeft van bijna alle volwassen Nederlanders gegevens. Het gaat niet alleen om leningen maar ook wanneer je kan rood staan op een bankrekening of wanneer je een creditcard hebt is dit bekend in de BKR registratie. GSM abonementen zijn niet altijd bekend omdat niet alle GSM aanbieders deelnemen aan de BKR registraties. Hypotheken zijn alleen bij BKR bekend wanneer er een lange betalingsachterstand ontstaat.

Geld lenen met BKR Registratie

Ook wanneer je bij BKR bekend bent is het mogelijk geld te lenen. Zoals hierboven beschreven zijn BKR registraties niet altijd teken van grote schulden dus een BKR registratie betekend niet automatisch dat je geen lening kan afsluiten. Geld lenen met BKR Registratie is dus heel goed mogelijk en bovendien kan het BKR geen lening of GSM abonement afkeuren. Zij informeren alleen de ondernemer zodat die zelf een keuze kan maken of de lening kan plaatsvinden.

Meer info over BKR Registraties

Kijk op http://www.bkr.nl