Lening-Hypotheek-Info: onafhankelijke informatie

Meer informatie

Links

Lening

Voer de zoekterm maar eens in bij Google: leningen en zie de resultaten. Inderdaad door de bomen is het bos onvindbaar geworden en het ergste: vooral kredietverstrekkers, hypotheek aanbieders en bedrijven waar geld lenen de boodschap is komen als eerste in beeld. 

Duidelijke en begrijpelijke informatie over geld lenen en leningen

Deze website bied geen goedkope hypotheken, kredieten of lening aan maar geeft puur en alleen duidelijke en begrijpelijke informatie over leningen en de betekenis van termen die in de wereld van geld lenen veel voorkomen. Hier kunt u veel voordeel van hebben wanneer u op zoek gaat naar een krediet, lening, hypotheek of andere vorm van geld lenen.

Lening vormen

Er zijn verschillende lening vormen zoals een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Elke type lening past het beste bij een bepaalde situatie. Zo is het bij een eenmalig bedrag dat je wilt lenen vaak beter een persoonlijke lening af te sluiten maar wanneer het nog niet duidelijk is hoeveel geld iets gaat kosten kan een doorlopend krediet af te sluiten. Om tot een juiste manier van geld lenen te komen is het altijd goed om je te laten voorlichten bij een financiële instelling. Geld lenen kost altijd geld en lees daarom zelf ook altijd veel informatie over de lening die je wilt aangaan, verdiep je hierin vooral ook in de risico's.

Links ziet u het kopje "Meer informatie", hier staan alle pagina's die we momenteel beschikbaar hebben met informatie over leningen.

Bezint eer ge begint

Voordat je een lening afsluit is het verstandig je eerst af te vragen of een lening wel de juiste manier is om aan geld te komen. In sommige gevallen, zoals bij een hypotheek om een huis te kopen, is een lening bijna altijd nodig maar voor luxe artikelen zoals een TV of nieuwe keuken kan het beter zijn het bedrag te sparen in plaats van een lening afsluiten.

Hypotheek lening 

Ook een hypotheek is een type lening. Klik op de link voor informatie van de ING over hypotheken

Geen experts

Deze informatie is samengesteld omdat veel websites onduidelijke informatie publiceren over leningen en hypotheken. De makers van deze site willen graag de moeilijke termen verduidelijken maar zijn zelf geen financiële experts. Lees meer in de disclaimer.