Lening-Hypotheek-Info: onafhankelijke informatie

Meer informatie

Links

Kredietleningen

Een term die steeds vaker wordt gebruikt in de wereld van leningen en hypotheken is kredietleningen. Tijd voor ons om eens uit te zoeken wat er precies wordt bedoeld met deze kredietleningen.

Kredietleningen bestaan niet!

Volgens de Van Dale bestaat het woord kredietleningen niet! Het lijkt hier dus te gaan om een samentrekking van twee wel-bestaande woorden: krediet en lening. Wanneer we in plaats van kredietleningen in de Van Dale zoeken op leningen krijgen we uiteraard ee uitkomst als "Het lenen van een som geld". Dat is dus duidelijk. Een zoekactie op het woord krediet levert een verrassend resultaat: een krediet is een lening, uitstel van betaling.

Kredietleningen is dus eigenlijk een dubbelzinnigheid want een krediet is per definitie een lening, en een lening is dus ook een krediet. Het zijn in feite synoniemen. Zoals een ziekenauto een ambulance is, is zijn kredieten leningen.

Wat wordt bedoel met kredietleningen?

Wanneer gezocht wordt in een zoekmachine op de term kredietleningen wordt daarom waarschijnlijk gewoon informatie over leningen bedoeld.

Op deze website kunt u meer lezen over diverse soorten leningen en kredieten. Het woord kredietleningen zult u verder niet veel tegenkomen, omdat het woord feitelijk niet bestaat.