Lening-Hypotheek-Info: onafhankelijke informatie

Meer informatie

Links

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is bedoeld voor de aanschaf van bijvoorbeeld een auto of de bekostinging van een verbouwing.

Hoe werkt een persoonlijke lening 

Bij een persoonlijke lening ontvang je als lener in een keer een bepaald bedrag en betaal je je persoonlijke lening vervolgens in een tevoren vastgesteld aantal termijnen terug. Voordeel is dat het een heel duidelijke vorm van lenen is: bij een persoonlijke lening weet je 1) welke bedrag je kan besteden, 2) hoeveel geld je per periode (bijvoorbeeld per maand) moet betalen aan rente en aflossing en 3) wanneer je je persoonlijke lening hebt afbetaald en dus weer schuldenvrij bent.

Hoeveel lenen 

Het bedrag dat je als persoonlijke lening kunt lenen is niet onbeperkt. Bij de Rabobank kan een persoonlijke lening worden afgeloten voor bedragen tussen de €2.500,- en €50.000,-.

Rente op persoonlijke lening 

Omdat er bij een persoonlijke lening anders dan bij een hypotheek geen onderpand is ligt het rente percentage vaak hoger dan bij hypotheken maar wel lager dan een doorlopend krediet.

En verder

Een persoonlijke lening heeft verder als groot verschil met een doorlopend krediet niet de mogelijkheid om al terugbetaald geld opnieuw op te nemen. Dit zou natuurlijk de vaste termijn voor de persoonlijke lening onmogelijk maken.

Wanneer je in Nederland een persoonlijke lenign wilt afsluiten bij een bank of andere instelling is het normaal dat er een toetsing plaatsvind bij het BKR. Deze instelling houdt bij of je als wanbetaler bekend staat. 

 

Kijk ook op http://nl.wikipedia.org/wiki/Persoonlijke_lening